Introducere












Balcic si Bran, doua destinatii de vacanta. Acum, dar si in perioada interbelica.
Prima dintre ele ajunsa, din pacate, fost teritoriu romanesc.

Balcicul si Branul anilor '30-'40 au fost reperele care mi-au marcat copilaria si inceputul adolescentei prin raportarea la o normalitate a frumosului existential.


Radu Mihai Dimancescu

august 2009

4 comentarii:

  1. Doresc sa va felicit pentru acest blog minunat! Am citit si am plans. Sunt niste amintiri si vremuri care trebuiesc pastrate in memoria tuturor celor care vor veni. Desi am doar 40 de ani si poate credeti ca nu pot intelege...va asigur ca inteleg ce clipe minunate au fost pentru dumneavoastra anii copilariei , atmosfera celor ani...Balcicul...Branul si draga noastra Domnita Ileana pentru care am o admiratie care nu poate fi descrisa in cuvinte. Va doresc multa sanatate!!!!
    Dan
    Tulcea 24 oct, 2009

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim13/7/11

    Stimate domnule Dimancescu,

    Am citit cu mare placere blogurile dumneavoastra. Am gasit multe lucruri interesante referitoare la Regina Maria, la Domnita, Balcic, Bucurestiul de altadata.
    Imi voi permite sa vin si cu o rugaminte.
    Scriu un articol referitor la activitatea artistica a Domnitei Ileana (sunt istoric de arta si cercetator la Institutul de Istoria Artei al Academei). In articolul referitor la Balcic reproduceti o fotografiei o plachetei Isprava. As dori sa stiu daca mi-ati permite sa folosesc aceasta fotografie in articolul meu, ce urmeaza sa apara in Studii si Cercetari de Istoria Artei.
    Cu multumiri si scuze pentru indrazneala,

    dr. Ruxanda Beldiman
    cercetator Institutul de Istoria Artei G.Oprescu Calea victoriei, 196 Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  3. @ dr. Ruxandra Beldiman: multumesc si puteti sa folositi fotografia. revin cu un mail, Alin Dimancescu

    RăspundețiȘtergere
  4. Opritsa Dragalina-Popa27/11/11

    Multumesc Radu, Alin si Vladi pentru relatarea vizitei Domnitei Ileana in Romania - 1990. M-au dat lacrimile cand am citit despre reintoarcerea la Bran si despre darul de mere al batranului taran.

    Multumesc pentru tot situl cu minunate fotografii si excelente relatari. O bucata de istorie pe care am avut bucuria s-o traiesc gratie voua.

    Cu recunostinta,

    Opritsa Dragalina-Popa
    Ioana Dragalina-Tudoriu

    RăspundețiȘtergere

Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide